Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

Konsertkväll med Marie Modiano och Peter von Poehl

Förstasida, Musik
Franska Institutet och Elisabeth Grate bokförlag bjuder på en unik kväll med poesi och konsert med Marie Modiano och Peter von Poehl.

Den franska sångerskan och författaren Marie Modiano kommer att presentera sin nya diktsamling En enkel visa och andra dikter, som kommer ut i år i Sverige. I den har Marie Modiano samlat ett fyrtiotal dikter och prosastycken, varav tio utgör LP-n med samma namn, hennes första album på franska.  En av texterna är skriven av Maries far Patrick Modiano, Nobelpristagaren i litteratur 2014. 

Dikterna i En enkel visa handlar om minnen, om ensamhet och kärlek, om tidens obevekliga flykt, om vardagliga händelser och om händelser som skakat världen, som dikten om terrorattentatet i Stockholm.

Marie Modiano kommer att framföra både dikter och sånger under kvällen, tillsammans med sin man, den svenska artisten Peter von Poehl. Han är i Frankrike en flitigt anlitad kompositör för film, dans och teater och fick även ett Guldbaggepris i kategorin Bästa Originalmusik för filmmusiken till långfilmen Korparna (2017).

Skådespelerskan Iréne Lindh kommer att lotsa oss genom kvällen. Vi får höra Magdalena Sørensen läsa ett urval av Modianos dikter på svenska. Den svenske musikern Martin Hederos kommer även medverka på scen.Regi:
Skådespelare:
Språk: ot
Undertexter: -
Längd: 150 minuter
Åldersgräns: B
Premiär: 2019-03-29
Produktionsår:

VisningarFredag 29 mar 2019

Salong 1