Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us
 

Om oss

Upptäck vår biograf i Stockholm

Varmt välkommen till Capitol – vare sig du ska se på film, äta en bit mat eller ta ett glas i foajébaren.
Bio & Bistro Capitol vann Gulddrakens hederspris och internationella biograforganisationen ICTAs pris för Best Classic Cinema, båda 2019.
Vi drivs med stöd av Stockholms stad och Europa Cinemas och är medlemmar i Sthlms Kvinnohistoriska.

Bio & Bistro Capitol erbjuder en vuxnare filmupplevelse. En stilfull tjugotalsmiljö. Ett brett och välkommande utbud av ny film och klassiker. Ett fokuserat dryckessortiment och välkomponerade matpaket som kan förbeställas till bordet bredvid din biofåtölj. I vår bistro inleder du kvällen med  våra Gulddrakenhyllade pizza och andra rätter på rena och säsongsanpassade råvaror. Capitol är en modern kvartersbiograf för Vasastan och Kungsholmen.

Capitol byggdes 1926 som Vasastans största och finaste biograf. På 50talet byggdes den om till 70mm och fick namnet Ribo, och i slutet av 60talet blev den Sveriges första duplexbiograf när den slogs ihop med grannen Påfågeln under namnet Ri-Ettan och Ri-Tvåan. Alltid i teknisk och upplevelsemässig framkant. Den stängdes dock 1985 och lokalen var teater, tv-studio, replokal, konsertscen, frikyrka, mäklare, körlokal och ljudstudio innan den öppnade i ny skrud sommaren 2018. Återupplivningsprojektet inleddes vintern 2016 då ett gäng filmdistribuerande entusiaster fick nys om lokalen och lanserade en crowdfunding-kampanj på Kickstarter. Ambitionen var att renovera och bygga om Capitol till en modern biograf av internationellt snitt. Responsen på kampanjen var över alla förväntningar vilket gjorde att ambitionen och drivkraften växte.

Nu har vi fyra salonger med 4K- och nyinsatt 35mm-projektion i salong 1 och digitala 2K-projektorer i salong 2, 3 och 4. Ett programteam med fingertoppskänsla vare sig det handlar om nästa års Oscarfilmer, stumfilmskonserter eller retrokväll, en intim bistro som drivs av människor med lång erfarenhet och kompetens inom mat och dryck, och en totalrenoverad lokal som inte liknar något annat inom sin nisch i Sverige. Du kommer känna igen 20-talets Art déco-stil i detaljerna, och vi har bevarat allt som varit i original så långt som det varit möjligt – pelare, räcken och stuckatur i foajén, det gamla ridåmaskineriet längst bak i salong två och inte minst balkongen i salong etts böjning och räcke trots att det inkräktar något på sikten, men helheten är något nytt. Samtidigt har vi också så långt det är möjligt skapat tillgänglighet och komfort i en äldre byggnad. Du kan även hyra vår biograf i Stockholm som företag eller en av våra salonger som privatperson.

 

Vårt kök har en föränderlig meny med råvaran i fokus. På kvällarna serveras rätter med efter säsong som levereras från det öppna köket i vår intima bistrodel. Till salongsserveringen har vi tagit fram paket bestående av ost, grönsaker eller plockdelikatesser. Dessa förbeställs med fördel i samband med ditt biljettköp här på hemsidan.