Bio Capitol
20 juni

Ghost: rite here rite now

Konsertfilmen RITE HERE RITE NOW är inspelad under två utsålda Ghost-shower på Los Angeles stora arena Kia Forum. Ghosts första biofilm är så mycket mer än en vanlig konsertfilm; du får uppleva maffiga liveframträdanden som vävs ihop med de snygga filmerna från bandets hajpade webisode-serie.

Resultatet är en unik och närmast magisk bioupplevelse. Favoritlåtar från alla fem Ghost-album samt epn Mary On A Cross sammanvävs med några överraskningar för bandets legioner av fans.

Biljettsläpp 9 maj

Premiär 28 juni

Horizon: An American Saga - Chapter 1

Kevin Costners ambitiösa westernprojekt Chapter 1 har premiär 28 juni.

Oscarsbelönade Kevin Costner regisserar och spelar huvudrollen i Horizon: An American Saga - en historia som utspelar sig i vilda västern under de fyra åren av inbördeskriget, 1861 till 1865, och visar hur den vanns och förlorades genom mångas blod, svett och tårar. Costners ambitiösa filmiska äventyr tar med publiken på en känslomässig resa genom ett land i krig med sig självt, upplevt av familjer, vänner och fiender som upptäcker vad det verkligen betyder att vara Amerikas förenta stater.

Premiär 28 juni

KInd of kindness

Poor Things-regissören Yorgos Lanthimos återförenas med Emma Stone och Willem Defoe i nya Kinds of Kindness som tävlar om Guldpalmen i Cannes Filmfestival i år.

En tredelad historia med segment som följer en man utan val som försöker ta kontroll över sitt liv; en polis som oroas av att hans fru som försvann till sjöss har återvänt och verkar vara en annan person; och en kvinna som är fast besluten att hitta en specifik person som är ämnad att bli en fantastisk andlig ledare

Premiär 28 juni

A Quiet Place: Day One

Upplev dagen då världen blev tyst.

John Krasinskis “A Quiet Place” blev en supersuccé när den släpptes 2018, och ledde till en hyllad uppföljare 2020.

“A Quiet Place: Day One” kommer att vara en spinoff-prequel, och följer till skillnad från de två första filmerna inte familjen Abbott. Istället får vi bekanta oss med nya ansikten i form av Lupita Nyong’o (“Black Panther: Wakanda Forever”) och Joseph Quinn (“Stranger Things”). Filmen ska visa hur monsterapokalypsen som ödelagt världen i de två första filmerna började.

Premiär 17 juli

Sommartider - filmen om Gyllene Tider

Filmen berättar den sanslösa historien bakom det legendariska svenska bandet Gyllene Tider som kommit att bli en av vår tids största popsensationer.

Per är skolans ambitiösa outsider i gymnasiet i Halmstad som finner en gemenskap och vänner för livet genom musiken med MP, Micke, Anders och Göran. Trots motgångar och jantelag kämpar bandet målmedvetet och får i början av åttiotalet sitt stora genombrott med sina effektiva refränger och kärleksfulla texter om livet i en småstad.

PREMIÄR 24 JULI

Deadpool & Wolverine

"Deadpool & Wolverine" ger sig ut på blodigt äventyr i sommarens stora superhjältefilm

Var förberedd på blodiga upptåg när Deadpool får med sig Wolverine ut på multiversala äventyr.

När livet skickar Deadpool i en nedåtgående spiral, siktar han på att bli en bättre människa. Men när en tidsresande soldat känd som Cable dyker upp från framtiden, utlöser det en serie händelser.

Shawn Levy regisserar Ryan Reynolds och Hugh Jackman i ett äventyr som blandar action, komedi och science fiction.

Premiär 14 augusti

Alien: Romulus

En grupp unga rymdkolonisatörer plundrar en gammal övergiven rymdstation, men ställs inför den mest skrämmande livsformen i universum.

Filmen är regisserad av Fede Alvarez, som tidigare gjort nyinspelningen av Evil Dead (2013) och skräcksuccén Don't Breathe. Ridley Scott har producerat.
I filmen medverkar bland andra Cailee Spaeny (Priscilla, Civil War)

Sedan originalet släpptes 1979 har ett flertal filmer, spel, serietidningar och allt däremellan producerats, men nu tas franchisen tillbaka till sina rötter genom Alien: Romulus.

Premiär 23 augusti

Memory

Jessica Chastain och Peter Sarsgaard är enastående i djupt rörande minnesdrama från Brooklyn, där två sårade själar med gemensamt förflutet möts igen.
Michel Franco har gjort sig känd för isande obehagsfrosserier som Smärtgränsen, New Order och Sundown. Även Memory är präglad av en rejäl dos svärta, men bjuder också på en varm och livsbejakande kärleksskildring. Sylvia, med övergrepp och missbruk i bagaget, lever ett inrutat liv där inget förutom dottern, vårdhemsjobbet och AA-möten ryms. Men så går hon ändå på en skolåterföreningsträff, vilket direkt leder till obehag. Den udda figuren Saul beter sig märkligt, och när Sylvia går följer han efter henne hela vägen hem. Det blir starten på ett möte som djupt kommer att skaka om dem båda, i detta mästerliga drama om minnets labyrinter. Sarsgaard vann skådispriset i Venedig för sin insats.

Premiär 23 augusti

The BIkeriders

The Bikeriders med Austin Butler, Jodie Comer, Tom Hardy och Norman Reedus i huvudrollerna, följer uppkomsten av en motorcykelklubb i mellanvästern, The Vandals.
Sett genom medlemmarnas liv utvecklas klubben under loppet av ett decennium från en samlingsplats för lokala utomstående till ett mer olycksbådande gäng, vilket hotar den ursprungliga gruppens unika livsstil.

Filmen är regisserad av Jeff Nichols som även skrivit filmens manus. Den är baserad på Danny Lyons fotobok med samma namn

Premiär 6 september

Beetlejuice Beetlejuice

Beetlejuice är tillbaka!

Efter en oväntad familjetragedi återvänder tre generationer av familjen Deetz hem till Winter River. Lydia hemsöks fortfarande av Beetlejuice och hennes liv vänds upp och ner när hennes rebelliska tonårsdotter Astrid upptäcker den mystiska modellen av staden på vinden och portalen till livet efter detta öppnas av misstag. Med problem i båda världarna är det bara en tidsfråga innan någon säger Beetlejuices namn tre gånger och den illvilliga demonen återvänder för att släppa lös sin alldeles egna form av förödelse.

Tillbaka är Tim Burton, Winona Ryder, Catherine O'Hara och givetvis Michael Keaton. Debuterar gör också Jenna Ortega.

2 oktober

Joker: Folie a Deux

2 oktober är det äntligen premiär på “Joker: Folie à Deux”, uppföljaren på “Joker” från 2019.

I filmen återser vi Joaquin Phoenix som Arthur Fleck/Joker, den här gången med sällskap av Lady Gaga som Harley Quinn.

"He's not alone anymore", lyder taglinen till uppföljaren som följer med när en inspärrad Arthur bekantar sig med Harley Quinn bakom galler och bom. Vi förstår att det inte dröjer för länge innan de bestämmer sig för att fly därifrån.