Bio Capitol
Drama, Historia

Kidnapped

Kidnapped är en av förra årets mest uppmärksammade italienska filmer, den hade världspremiär i huvudtävlan på Cannes filmfestival, är nominerad till 11 David di Donatello-priser och mottog 7 priser, inklusive Bästa film och Bästa regi, på italienska filmkritikernas prisgala Nastro d'Argento.

Bologna, 1851. Den judiska familjen Mortara väcks mitt i natten av Vatikanens utsända när den yngste sonen Eduardo blir dramatiskt tvångsomhändertagen. Efter en flera år lång kamp om att få sonen tillbaka kulminerar familjetragedin i en kontroversiell tvist och en politisk strid som positionerar påve Pius IX oinskränkta makt mot demokratiska rörelser och Italiens enande. Mästerregissören Bellocchio gräver på djupet i historiska och personliga vinklar av Italiens mest berömda rättsfall, och resultatet är ett storslaget kostymdrama om religiösa sammansvärjningar och en desperat familjs outtröttliga hopp om återförening.

Drama

The Beautiful Summer

17-åriga Ginia (Yile Yara Vianello) möter Amelia (Deva Casell) som öppnar upp hennes värld i en romantisk queer coming of age som utspelar sig 1938 i Turin.

Drama, Historia, Krig

Comandante

Historiskt drama om Slaget om Atlanten, där befälhavaren för den italienska ubåten Comandante valde att trotsa order för att ge sig ut och rädda besättningen från ett belgiskt skepp han just sänkt.

Äventyr, Romantik, Komedi, Drama

Chimären

Regissören Alice Rohrwacher avslutar sin löst sammanhållna trilogi med en burlesk och bullrig skröna om ett röjigt rövargäng i Italien.
Rohrwacher använder sin alldeles egna form av jordbunden magisk realism när hon med Fellinivibbar berättar om ett struligt gäng gravplundrare. Nutid och förflutet i en makalöst underhållande väv där Isabella Rosselini och Josh O'Connor är två av de gyllene trådarna.

Drama

An Endless Sunday

Alain Parronis debut följer tre nihilistiska tonåringar under en lång varm sommar i Rom. Brenda är gravid, Alex har just fyllt 19 och ska bli pappa. Kevin sätter sitt namn på hela stan. Alla försöker de göra sitt avtryck på världen i denna flerfaldigt prisbelönta debutfilm med unikt perspektiv.

Belönades med Fipresci-priset i Venedig.

Prorucerad av Wim Wenders.

Animerad

Nowhere

Med sina magnifika animationer gör Simone Massi nedslag hos tre barn i olika tider: 1918, 1943 och 1978, och låter barnens blick bli utgångspunkten för en skildring av en plats om omintetgjorts av historiens skeenden.

Drama

Lubo

Franz Rogowski gör ett ömt, intensivt och eklektiskt porträtt av en jenischk man som kallas in till den Schweiziska armén 1939 i ett historiskt drama om upprättelse mot hur ett resande folk behandlats av institutionerna.