Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

Metropolis - Den kompletta versionen

Drama, Sci Fi
Visning av Metropolis i samband med Timelessfest 2020!

Timelessfest är Stockholms och Sveriges enda festival för visning av klassiker och äldre film. Inspiration från internationella festivaler som Il Cinema Ritrovato i Bologna, stumfilmfestivalen i Porderone och TCM Classical Film Fest i USA som omväxlande visar nyrestaurerade klassiker och återupptäckta mästerverk. Ambitionen är att berika Stockholms kulturliv med ett återkommande evenemang som levandegör vårt och världens filmarv.

Sci fi-klassikern Metropolis från 1927 har banat väg för otaliga filmer inom genren. Samtidigt fortsätter Fritz Langs mästerverk med sitt visuella språk och angelägna budskap att fånga nya generationer av filmälskare. Vi visar en restaurerad version i sin fulla längd med originalmusik av Gottfried Huppertz på Capitol!

I den futuristiska staden Metropolis är klassamhället tydligt. Längst upp lever eliten sina lättjefulla liv i en paradisisk tillvaro. I stadens katakomber däremot råder slavlika förhållanden för de arbetare som får den högteknologiska staden att fungera. När de två ytterligheterna möts, och två representanter från respektive klass faller för varandra, blir det upphovet till en omstörtande revolution.Regi: Fritz Lang
Skådespelare: Gustav Fröhlich, Brigitte Helm, Alfred Abel, Rudolf Klein-Rogge, Theodor Loos, Fritz Rasp
Språk: Tyska
Undertexter: Svenska
Längd: 150 minuter
Åldersgräns: 15+
Premiär: 2019-11-28
Produktionsår: 1927

VisningarOnsdag 2 sep 2020

Salong 1