Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

Biggest Little Farm och framtiden i klimatkrisens spår

Dokumentär
Filmvisning av prisvinnande dokumentären Biggest little farm och samtal med podden P3 Dystopia (Freddi Ramel och Viktor Löfgren) lett av Fredrik Moberg från Stockholm Resilience Centre och miljöorganisationen Albaeco.

Skogsbad, gerillaodling och självhushåll. Mitt i vår tids digitalisering och urbanisering växer en annan trend, en längtan efter att leva på det vildas villkor och att lära oss av naturen. Även den dystopiska känslan av att vi kanske snart är tvungna att återgå till ett förindustriellt sätt att leva hänger över oss.

P3 Dystopia och Stockholm Resilience Center diskuterar möjliga framtidsscenarier i klimatkrisens spår.

Biggest little farm är en prisvinnande dokumentär om paret John och Molly som tillsammans med sin hund lämnar stadslivet för att med blod, svett och tårar som insats förvandla 80 hektar död mark till ett fruktbart jordbruk, helt och hållet baserat på ekologiskt hållbara praktiker och med biologisk mångfald som ledord. Med så många olika arter av växter och djur som möjligt upprättas ett mikrokosmos i total harmoni. Eller totalt kaos. En lika dramatisk som hjärtevärmande berättelse om John och Molly som trotsar den moderna urbanismen för att definiera en annan typ av modernt leverne.

Filmen är 1 tim 32 min och samtalet ca 40 min.Regi: John Chester
Skådespelare: John Chester, Molly Chester
Språk: Engelska
Undertexter: Svenska
Längd: 130 minuter
Åldersgräns: 15+
Premiär: 2019-10-24
Produktionsår: 2018

VisningarTorsdag 24 okt 2019

Salong 2