Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

Monsters of film: Achoura

Skräck, Fantasy
Att ge sig in i övergivna hus med rykte om att vara hemsökt är ett av genrefilmens stora teman,  men inte hindrar det de fyra ungdomarna i det övergivna och ”hemsökta” huset att skrämma varandra på skoj. Det roliga tar en fruktansvärd vändning när en av dem, Samir, försvinner. Ett kvarts sekel senare börjar det försvinna barn från staden igen, och samtidigt återvänder en nu vuxen Samir. Osammanhängande pratar han om att ”stoppa honom” och ”era minnen”, vilket för med sig att kompisgänget måste återförenas och våga sig tillbaka till det övergivna huset för att ta sig an det fruktansvärda väsen som enligt legenden lurar i mörkret. 

Regissören Talal Selhami tröttnade på att det inte fanns några genrefilmer från sitt land och tog saken i egna händer med denna imponerande och gastkramande film från Marocko full av skräck, stämning och monster. Nu är han på plats i Stockholm för att prata om filmen, myten om ”Achoura” och skräck i Marocko. 

Monsters of Film är Stockholms första bestående genrefilmfestival med fokus på skräck, science fiction, det fantastiska, det upprörande, det provocerande, det suggestiva, det surrealistiska och konstnärliga, men framförallt monster. 

Under 2019 huserar festivalen på Bio Capitol med tre fantastiska filmer. För att läsa mer om de andra 47 filmerna i programmet klicka här: monstersoffilm.se

 Regi: Talal Selhami
Skådespelare: Youssef Hajdi, Sofia Manousha, Younes Bouab, Omar Lotfi
Språk: Franska
Undertexter: Engelska
Längd: 92 minuter
Åldersgräns: 15+
Premiär: 2019-10-17
Produktionsår: 2018

Visningar