Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

Timeless: Easy Rider

Äventyr, Drama
Sedan 2016 har Timelessfest ägt rum i augusti/september varje år, och bär stolt ansvaret som Sveriges enda filmfestival för klassiker och äldre film. 

I samband med 50-årsjubileum för Dennis Hoppers indie klassiker Easy Rider kör vi en dubbel-Hopper-visning på Capitol!

Se honom först i hans mytomspunna drama The Last Movie, filmen som ledde till Hoppers uttåg och frånvaro från Hollywood i närmare tio år men som senare har hyllats som ett missförstått mästerverk. Sedan får ni se honom i Easy Rider tillsammans med Peter Honda, filmen som var med och startade det Nya Hollywood på 60- och 70-talet i USA.

De två vännerna Billy och Wyatt, färdas på sina Choppers genom Amerikas söder efter en lyckad drogaffär. Målet är Mardi Gras i New Orleans men de ska komma att uppleva mycket på vägen, från inskränkta småstadsbor till andra resande med alternativa livsstilar. En ögonöppnande resa som blir en jakt på frihet i dåtidens Amerika.Regi: Joyce King, Dennis Hopper
Skådespelare: Jack Nicholson, Karen Black, Dennis Hopper, Toni Basil, Peter Fonda
Språk: Engelska
Undertexter: Ej textad
Längd: 96 minuter
Åldersgräns: 15+
Premiär: 2019-08-28
Produktionsår: 1969

VisningarOnsdag 28 aug 2019

Salong 1