Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

Pride: Kortfilmer

Drama
För att fira pride presenterar Franska Institutet, tillsammans med andra kulturinstitut, en internationell Pridekväll med kortfilmer från Argentina, Belgien, Tjeckien, USA och Schweiz på temat HBTQ+.

Efter filmerna följer en Q&A på engelska med regissören till After the Silence, Sonam Larcin.

Jordan Bahats (USA) The LGBTQAlphabetHomosexuell - Bisexuell – Trans – Queer – Ally: Bahats ordlista, som bryter med tidigare tendenser och gränser med elegans, avslöjar nyheten och omfattningen av ett samhälle som tar form genom sin mångfald. Producerad av Equinox och New Yorks LGBT Community Center.

Chike av Lucía Ravanelli (Argentina): Tonåren är ofta en vild och ensam tid. Ana och Carla experimenterar med sin åtrå, sin beslutsamhet och rädsla för att leva stunder av förändring och avgörande.

After the Silence av Sonam Larcin (Belgien): Historien om en man som, för att bli tilldelad flyktingstatus tvingas berätta om en skillnad han hållit för sig själv.

Nettle av Piaoyu Xie (Tjeckien): Från och med den stund Anna pryder Nikolas läpp med läppstift blir inget sig likt igen. Ingen vill konfrontera eller rättfärdiga den andra och de hemligheterne de bär på växer vårdslöst liksom ogräset på bakgården. 

Un Mundo para Raúl av Mauro Mueller (Schweiz): Den 13-åriga Raúl i Mexico blir tillfrågad om att underhålla den lokala markägarens son Hernán. Snart påbörjas ett spel av makt och stolthet mellan pojkarna från olika samhällsklasser.

Alla filmer har engelsk text förutom Jordan Bahats. Filmerna är på olika språk. The LGBTQAlphabetHomosexuell är på engelska, Chikes och Mondo Para Raul är på spanska, Nettle är på tjeckiska och After the Silence på franska. 

Kortfilmer plus Q&A är ca 1 tim 55 minuter långt.Regi:
Skådespelare:
Språk: ot
Undertexter: Ej textad
Längd: 120 minuter
Åldersgräns: 15+
Premiär: 2019-07-31
Produktionsår:

VisningarOnsdag 31 jul 2019

Salong 2