Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

Interstellar med samtal av Ulf Danielsson och Bengt Gustafsson

Äventyr, Drama, Sci Fi
Relativitetsteorierna, svarta hål och Interstellar

Välkomna på vetenskapliga samtal och filmvisning! Det blir en kväll om svarta hål i teori, praktik och animation med Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, och Bengt Gustafsson, professor emeritus i astronomi.

Vad skulle svarta hål vara utan teorin som först beskrev dem? Det första empiriska steget mot att bekräfta relativitetsteorierna firar 100 år. Den 29 maj 1919 lyckades en brittisk forskningsgrupp, trots dåligt väder och tuff terräng, samla in avgörande data från en solförmörkelse på en liten ö utanför Afrikas östra kust.

Hundra år senare och vi har för första gången fått möjlighet att se ett svart hål, eller i alla fall skuggan av det. Detta mystiska fenomen som Albert Einstein själv knappt vågade tro på.

Medverkande:

Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, Uppsala universitet

Bengt Gustafsson, professor emeritus i astronomi vid Stockholms observatorium

Samtalet leds av Christer Sturmark, VD och bokförläggare hos Fri Tanke

I en nära framtid när jorden är på väg att dö upptäcks en mystisk spricka i rumtiden som öppnar möjligheter för människan att undersöka nya platser att överleva på. Den före detta NASA-ingenjören och skickliga piloten Cooper, numera jordbrukare som de flesta andra, tvingas lämna sina barn bakom sig när det visar sig att han är bäst lämpad att leda uppdraget ut i det okända.

Obs, filmen är ej textad.Regi: Christopher Nolan
Skådespelare: Ellen Burstyn, Matthew McConaughey, Mackenzie Foy, John Lithgow
Språk: Engelska
Undertexter: Ej textad
Längd: 200 minuter
Åldersgräns: 11+
Premiär: 2019-05-28
Produktionsår: 2014

VisningarTisdag 28 maj 2019

Salong 2