Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

Babettes gästabud

Drama
Den frodiga, värmande och matglada filmen, byggd på en novell av Karen Blixen, fick både publik och kritiker att kapitulera. 1988 belönades den välförtjänt med en Oscar för Bästa utländska film.

En ovädersnatt 1871 anländer Babette till den jylländska västkusten på flykt från Paris, där hon förlorat sin familj och allt hon äger. Hos två fromma prästdöttrar får hon jobb och husrum, och trots att hon är förtegen om sitt förflutna låter de henne stanna och bli en del av byns kristna gemenskap, som är underkastad stränga levnadsregler. En dag, fjorton år senare, vinner Babette storvinsten på lotteriet och är med ens en mycket förmögen kvinna. Men istället för att återvända till Paris ber hon de två systrarna om att få laga en riktig festmåltid åt dem och deras vänner. Dagen för det stora gästabudet anländer, en dag som trakten kommer tala om i åratal, och det är också nu som det uppenbaras vem Babette egentligen är.

Fransyskan Stéphane Audran spelar titelrollen i danska BABETTES GÄSTABUD, där hon bland annat har sällskap av Jarl Kulle och Bibi Andersson. Gabriel Axel har regisserat och skrivit manus.Regi: Gabriel Axel
Skådespelare: Bibi Andersson, Jarl Kulle, Stéphane Audran, Bodil Kjer, Birgitte Federspiel, Jean-Philippe Lafont, Ghita Nørby, Asta Esper Hagen Andersen, Thomas Antoni
Språk: dk
Undertexter: Svenska
Längd: 103 minuter
Åldersgräns: 7+
Premiär: -
Produktionsår: 1987

VisningarTorsdag 11 aug 2022

Salong 4