Bio Capitol
Premiär 23.08

Memory (premiär 23 aug)

Jessica Chastain och Peter Sarsgaard är enastående i djupt rörande minnesdrama från Brooklyn, där två sårade själar med gemensamt förflutet möts igen.

Michel Franco har gjort sig känd för isande obehagsfrosserier som Smärtgränsen, New Order och Sundown. Även Memory är präglad av en rejäl dos svärta, men bjuder också på en varm och livsbejakande kärleksskildring. Sylvia, med övergrepp och missbruk i bagaget, lever ett inrutat liv där inget förutom dottern, vårdhemsjobbet och AA-möten ryms. Men så går hon ändå på en skolåterföreningsträff, vilket direkt leder till obehag. Den udda figuren Saul beter sig märkligt, och när Sylvia går följer han efter henne hela vägen hem. Det blir starten på ett möte som djupt kommer att skaka om dem båda, i detta mästerliga drama om minnets labyrinter. Sarsgaard vann skådispriset i Venedig för sin insats.

Dine-in:
Till utvalda visningar finns ett antal Dine-in-platser där du har möjlighet att förbeställa varm mat och svalkande dryck (med eller utan alkohol) från vår bistro. Från din Dine-in-plats kan du under visningens gång komplettera din beställning via platsens QR-kod. Allt serveras diskret till dig direkt i salongen.

Regi
Michel Franco