Bio Capitol

Smygpremiär: Höstlöv som faller

Välkommen på smygpremiär av Aki Kaurismäkis Höstlov som faller!

Finska dramat Höstlöv som faller vann Jurypriset i Cannes 2023 och har beskrivits som en varm filt i en kall värld. I regi av Aki Kaurismäki (Mannen utan minne, Ljus i natten, Mannen från Le Havre). 
Två ensamma främlingar möts i natten på jakt efter livets första, största och enda kärlek. Men mycket står i vägen för lyckan. Vardagens alla vanliga små och stora hinder förstärks av sådant som alkoholism, borttappade telefonnummer och att inte ens veta varandras namn.

Sex år efter ”Ljus i natten” är Aki Kaurismäki tillbaka med en av sina bästa filmer på länge. Den finska veteranen fick hela Cannespubliken på fall i våras när filmen hade världspremiär. Detta är en ljuvligt lakonisk och ömsint kärlekssaga mellan två rätt aparta individer. Vi kan glädja oss åt en Kaurismäki på sitt allra mest filmnostalgiska humör.

Dine-in:
På denna visning finns ett antal 'Dine-in-platser' (orangefärgade i stolskartan) till vilka mat och dryck serveras från vår bistro direkt in i salongen. Du förbeställer detta i samband med ditt biljettköp här på hemsidan eller i efterhand via länk i bokningsbekräftelsen. Maten serveras sedan diskret till din plats i salongen under filmens gång. Önskar du komplettera ditt köp på plats går det naturligtvis bra, antingen i vår foajébar eller direkt från din plats i salongen via den QR-kod du där finner.

OBS, inga återköp eller byten gäller på smygpremiärer.

Regi
Aki Kaurismäki