Bio Capitol

Crouching Tiger, Hidden Dragon

Oscarbelönad actionfyllt drama med starka kvinnliga hjältar, regisserad av Ang Lee.

Filmen rymmer häpnadsväckande dueller där de stridande slåss och jagar varandra i en akrobatisk koreografi där det tycks som om tyngdlagen upplösts.

Kina under Quingdynastin. En kvinnlig krigare, vid namn Yu Shu Lien (Michelle Yeoh), får i uppdrag att föra ett vackert svärd till en viss Herr Te i Peking. Där möter Shu Lien den unga Jen, dotter till en guvernör, som berättar att hon snart ska gifta sig men att hon hellre vill leva ett fritt liv som krigare, likt Shu Lien. Samma natt stjäl en maskerad gestalt det praktfulla svärdet. Under jakten på svärdet inser Shu Lien att det är Jen som ligger bakom stölden.

Dine-in:
På denna visning finns ett antal 'Dine-in-platser' (orangefärgade i stolskartan) till vilka mat och dryck serveras från vår bistro direkt in i salongen. Du förbeställer detta i samband med ditt biljettköp här på hemsidan eller i efterhand via länk i bokningsbekräftelsen. Maten serveras sedan diskret till din plats i salongen under filmens gång. Önskar du komplettera ditt köp på plats går det naturligtvis bra, antingen i vår foajébar eller direkt från din plats i salongen via den QR-kod du där finner.

Regi
Ang Lee
Språk
Kinesiska (makrospråk)
Undertexter
Engelska
Längd
120min