Bio Capitol

Hitchcock: Fönstret åt gården 70 år

”Berätta om allt du såg och vad du tror att det betyder”, lyder Grace Kellys nyckelreplik i Hitchcocks voyeuristiska thrillermästerverk, där fönstret är en rik metafor för åskådarskap.

När yrkesfotogården J.B. 'Jeff' (James Stewart) tvingas sitta i rullstol på grund av ett brutet ben, blir han besatt av att iaktta de privata dramer som hans grannar tvärs över gården spelar upp. När han börjar misstänka att en försäljare kanske har mördat sin gnatiga fru, ber Jeffries sin flickvän (Grace Kelly), ett glamoröst societetslejon, om hjälp med att undersöka den ytterst misstänkta kedjan av händelser. Händelser som slutligen leder till en av filmhistoriens mest minnesvärda och gripande upplösningar i Fönstret mot gården.

Dine-in:
Till utvalda visningar finns ett antal Dine-in-platser där du har möjlighet att förbeställa varm mat och svalkande dryck (med eller utan alkohol) från vår bistro. Från din Dine-in-plats kan du under visningens gång komplettera din beställning via platsens QR-kod. Allt serveras diskret till dig direkt i salongen.

Regi
Alfred Hitchcock
Språk
Engelska
Undertexter
Svenska
Längd
112min