Bio Capitol

They Live

JOHN CARPENTERS KULTFILM

Halloween på Capitol

John Nada gör en skrämmande upptäckt dagen då han av misstag kommer över ett par märkliga glasögon. När han tar på sig dem ser han hur vår värld ser ut på riktigt. Häpet beskådar han en stad belamrad av befallningar på gigantiska skyltar. LYD! TÄNK INTE! TITTA PÅ TV! KONSUMERA! Men mest skrämmande är att många av de människor han möter har förvrängda ansikten. De ser inte ut som vanligt folk. De ser inte ens ut att vara från denna värld…

När THEY LIVE hade premiär 1988 svek publiken, men sedan dess har populariteten nått höga höjder. Kanske var tiden ännu inte mogen för denna smarta kombination av sci-fi,action och samhällssatir där utomjordingar försöker förslava mänskligheten under oket av ohämmad kapitalism? ”Med THEY LIVE ger jag fingret åt Reagan”, sade Carpenter då. Men med sin skrämmande spådom om en värld infekterad av ökade orättvisor, spiondrönare och mediamanipulation är den ännu mer aktuell i dag.

Dine-in:
På denna visning finns ett antal 'Dine-in-platser' (orangefärgade i stolskartan) till vilka mat och dryck serveras från vår bistro direkt in i salongen. Du förbeställer detta i samband med ditt biljettköp här på hemsidan eller i efterhand via länk i bokningsbekräftelsen. Maten serveras sedan diskret till din plats i salongen under filmens gång. Önskar du komplettera ditt köp på plats går det naturligtvis bra, antingen i vår foajébar eller direkt från din plats i salongen via den QR-kod du där finner.

Regi
John Carpenter