Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us
 

VI BÖRJAR SE MÅLLINJEN

Kära Capitolvänner,

Välkomna till årets andra nyhetsbrev!

Vi börjar efter en lång resa äntligen se mållinjen!

Vi håller just nu på att forma vårt team som får den fantastiska möjligheten att öppna dörrarna varje förmiddag för att erbjuda filmupplevelser från hela världens hörn. Nyligen hade vi kickoff-dag, för tillfället sitter vi och arbetar med allt ifrån hemsida och matpaket till sommarprogram och detaljer i interiören. Ni är många som frågar om öppningsdatum och vi kommer antagligen kunna ge er detta i något av de nästkommande två nyhetsbreven, vilket känns oerhört inspirerande och spännande.

Vi ses snart – och tills dess, glöm inte att besöka någon av Stockholms alla fina biografer och kika på någon av de många fantastiska filmer som just nu visas över staden. Personliga favoriter är komedipärlan The Death of Stalin och den ursinniga thrillern Revenge. På återseende inom kort!

Jobba på Capitol

Vi söker just nu framtida kollegor till både köket och kassan! Är det kanske du som är vår nya hovmästare, eller din kompis som ska sälja och riva biljetter i vår foajé? Läs mer om de utlysta tjänsterna under Kontakt här på hemsidan.

Önskade klassiker på Capitol

Stort tack för all respons i samband med att vi utlyste tips på filmklassiker att visa på Capitol framöver! Det har varit ett nöje att sitta och gå igenom era favoritfilmer, både moderna och äldre, långa och korta, stumma och explosiva. Bland önskningarna hoppas vi visa den nyrestaurerade Cinema Paradiso (en minst sagt symbolisk film för en nystartad biograf att programlägga!), bjuda in till en färd med Nostromo genom Alien, och kicka igång våra musikalserie med Gene Kelly och Debbie Reynolds i evigt underbara Singin’ in the Rain. Bland mycket annat! Fullständigt sommarprogram för klassiker, genrefilm och liknande utannonseras i samband med att vår hemsida anländer i version 2, vilket är ett kortare tidshopp bort.

Favoritbiografen

Davids val av favoritbiograf: Kino Aero

Googlar du Kino Aero ser varken interiören eller platsen i stort så mycket ut för världen. Men tar du spårvagnen ut till det bubblande Žižkov-distriktet, anländer till Aeros lummiga bakgård i sommarsolen och beställer in en öl till uteserveringen innan du ser något ur deras breda repertoar, är det svårt att inte slås av en stark och plötslig kärlek till Prags lilla filmpärla. Aero visar över 60 olika filmer i månaden i sin långsmala salong med 336 platser, vilket gör den till stadens kanske viktigaste och mest uppskattade biograf.

Allting är lite slitet och skevt, men personalen är väldigt vänlig, serverar mat ur en liten lucka och får sammantaget Aero att kännas som en om vartannat lugn och upprymd oas i Prags myller – allting löser sig. Vi såg Maggie’s Plan som helgmatiné, en ganska anonym indiefilm från 2015 med Greta Gerwig som inte lockade mer än ett tiotal personer just denna eftermiddagen. Upplevelsen var trots det strålande och påminde mig om varför jag älskar biografer, och hur viktigt det är att Capitol inte bara blir en plats för bra film och mat – utan också en varm och eskapistisk destination i Stockholms stadsliv.

No Comments

Leave a Comment