Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us
 

NY HEMSIDA OCH SAMARBETSPARTNERS

Kära Capitolvänner,

Välkomna till höstens tredje nyhetsbrev!

Vi närmar oss jul, och vad kan vara bättre än bio i julklappssäcken? Som tur är kommer vi snart lansera både present- och medlemskort på vår hemsida, som du hinner få hem i brevlådan innan julafton. Vi kommer också presentera två av våra blivande samarbetspartners, Institut français de Suède och Anders Hanser.

Mycket nöje!

//Candace, Sofie, Anna, Nicolas, Jakob, David & CG

Institut français de Suède

Vi är glada och stolta över att Institut français de Suède flyttar in hos Capitol. Fransk film och fransk kultur är förstås något som vi brinner för och tillsammans med dem kommer vi bjuda in till filmfestivaler, samtal och besök. För att citera dem själva: ”Biografen Capitol är ett fantastiskt ställe för alla filmälskare. Filmkonsten är en vacker fransk-svensk kärlekshistoria. Man blir kär i Capitol, så vi på Institut Français de Suède kan inte tänka oss en bättre plats för vårt programinnehåll. Vi är därför jätteglada för det här samarbetet.” -Laurent Clavel, Director – Institut français de Suède

Anders Hanser

Vi är också mycket glada över att Stockholms bäst bevarade biografhemlighet flyttar in hos oss. I mer än 10 år har fotografen och regissören Anders Hanser visat sina filmer om ABBA, Anders Zorn, Dan Andersson, Ralph Lundsten mfl för en hängiven och trogen publik som räknas i tusental. Nu kommer Hanserbio att bli en del av Capitol och vi låter honom presentera sig själv: ”På HANSER BIO visas bara egen producerade av Anders Hanser och det finns närmare 40 kulturprogram att välja mellan á 1,5 tim. Visningsvärd är Anders son Calle Hanser, som är mycket uppskattad av den talrika publiken. – Både Calle och jag ser mycket fram emot att påbörja våra visningar på Capitols på dagtid. Det blir en nytändning för oss och våra grupper längtar.”

Presentkort och medlemskort

Inom de närmsta dagarna kommer vi lansera en uppdaterad hemsida där man kan köpa presentkort till Bio & Bistro Capitol i valörerna 300, 500 och 1000kr och även vårt medlemskort. Medlemskortet kostar 600kr och är laddat med 4 biobiljetter till kommande filmer som kan nyttjas i valfri salong och valfri fåtölj till valfri film (värde upp till 210kr per biljett, gäller dock ej specialarrangemang som opera eller teater). Medlemskortet ger också 5% rabatt på inköp i biograf och restaurang på allt utom alkohol samt inbjudningar och information om tidiga biljettsläpp.

Favoritbiografen

Nicolas val av favoritbiograf: Everyman Screen on the Green, Islington London

I trevliga stadsdelen Islington i London finns Screen on the green, en av biograferna i kedjan Everyman. Jag njuter av känslan man får direkt när man kommer in och välkomnas av personalen i mini-foajén som leder till den stora salongen. Där inne minglar vi en halvtimme innan filmen börjar och tar ett glas vid baren. Under tiden visas en kortfilm och trailers för kommande filmer. Man kan också avnjuta mat och dryck som går att ta med till sin plats. De har fantastisk sköna stolar och soffor. Programmeringen är ett nöje med fint urval av europeisk art-house och armerican indie.

Tävlingar

Vinnaren i förra nyhetsbrevets bildgåta heter Marianne Melin Åström och hon vinner för detta korrekta svaret två biljetter till nypremiären på Guldfeber: Underrede för sköna stolar och soffor (det var stålbalkar på bilden). Om ni undrar något maila oss på info@capitolbio.se

Som vanligt, stort tack för all support och all kärlek. Vi ses på Bio Capitol!