Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us
 

ÖNSKA KLASSIKER TILL CAPITOL

Kära Capitolvänner,

Välkomna till årets första nyhetsbrev!

Först vill vi tacka alla som köpte medlemskort och presentkort i december. Vi är överväldigade över responsen och korten finns fortfarande till salu. Sedan vill vi önska alla en god fortsättning för I år öppnas Capitol! Vi sitter nu och lägger sista handen vid bygget och uppstartsschemat samt återkommer som utlovat med öppningsdatum inom en nära framtid.

Som ni vet kommer vi blanda upp nypremiärerna med specialvisningar och krydda med bland annat klassiker och nu undrar vi vilka klassiker ni vill se hos oss. Det kan vara allt från Diktatorn till Pensionat Paradiset till Some kind of Wonderful till Dr Strangelove till Hajen. Skriv på vår FB eller maila till info@capitolbio.se
Mycket nöje!

Favoritbiografen

CGs val av favoritbiograf: Ri-Ettan och Ri-Tvåan

Jag backar tillbaka till min egen studietid i Vasastan där den rätt eleganta biografen då var Sveriges första duplex-bio med kassan i mitten mellan salongerna. Mot S:t Eriksgatan visade fasaden upp de för tiden så vanliga stora vita ljusplattorna med filmerna och skådespelarna i stora svarta bokstäver. Eftersom Vasastan var – då som nu – en liten stad i staden och hade sin egen puls och rytm, kändes ”vår” biograf som en fläkt av storstaden i kvarteren runt S:t Eriksplan. På den tiden var ju bioupplevelsen inte så mycket mer än filmen, en påse FOX-kola och eventuellt en Mjölk-Choko-rulle, men att just alltid ha minst två filmer att välja mellan kändes som ren lyx.

Att nu vara en del av teamet som återuppväcker den sedan över trettio år avsomnade biografen är förstås otroligt stimulerande. Att kunna ge tillbaka till Vasastan en egen bio och nu med ett Mat- och Bistrokoncept i kombination känns som en tidsresa både bakåt och framåt. Bakåt mot både mina minnen men också biografens historiska ursprung som en av Stockholms största stumfilmsbiografer från 20-talet, men också framåt med allt vad modern teknik kan erbjuda i fyra salonger och med det för tiden så populära ambitionerna med bion som en mötesplats för likasinnade. Det är enormt stimulerande och därför är Ri-Ettan och Ri-Tvåan min favoritbiograf – eller rättare sagt Capitol var, är och kommer säkerligen i det nya formatet förbli min favoritbiograf!

No Comments

Leave a Comment